Ambassadeur online Lotgenoten Community

Zet jouw ervaring in om een ander online te helpen.

Jij kunt het verschil maken voor een ander door te laten weten dat ze niet de enige zijn. Dat het normaal is je naar te voelen, of juist niks te voelen. Jouw verhaal kan een ander moed geven. Uit onderzoek weten we dat herkenning en erkenning belangrijke factoren zijn in het verwerkingsproces. Juist dit zien we het meest terug in onze Lotgenoten Community. Jij kunt met een minimale inzet, een ander helpen met zijn of haar verwerkingsproces.

Wat ga jij doen?

Een ambassadeur is iemand die zich wil inzetten voor lotgenoten. Iemand die zijn ervaringen actief deelt, soms een luisterend oor is en als je het leuk vindt: meedenkt met de ontwikkelingen van de Lotgenoten Community. Uit analyse en onderzoek blijkt dat meer activiteit op de Lotgenoten Community ervoor zorgt dat slachtoffers sneller hun verhaal delen en herkenning vinden. We zien ook dat veel reacties zorgen voor nieuwe reacties. Dus als er veel actief wordt gedeeld, als er veel vragen worden gesteld en beantwoord, en als iemand veel reacties op zijn of haar verhaal krijgt, zorgt dat ervoor dat er nog weer meer mensen gaan reageren. Het ‘als er een schaap over de dam is’- principe. Mensen voelen dan minder schaamte, zien dat anderen iets soortgelijks hebben meegemaakt en durven dan ook te reageren. De ambassadeurs zijn hierin de belangrijkste aanjagers.

Ambassadeur in 't kort

Als ambassadeur ben je het kloppend hart van onze Lotgenoten Community. Je hebt de mogelijkheid om jouw kennis en ervaring te delen door:

  • Je eigen verhaal/ervaring te delen.
  • Te reageren op verhalen van anderen.
  • Andere gebruikers op weg te helpen, dat kan openbaar in een groep of in een privé bericht via de Lotgenoten Community.
  • De Lotgenoten Community onder de aandacht te brengen in je eigen netwerk.

Wat breng je mee?

Herken jij jezelf in onderstaande eigenschappen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  • Je bent (pro)actief en enthousiast.
  • Je wilt een ander helpen door open te zijn over je eigen ervaring.
  • Je bent gemotiveerd om je voor een langere tijd voor de Lotgenoten Community in te zetten.
  • Je bent online handig, sociaal vaardig en je komt op een goede manier op voor Slachtofferhulp Nederland.

Wij zoeken ambassadeurs!

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over ons ambassadeursschap? Neem contact op met Eva via community@slachtofferhulp.nl

Eva
Communitymanager