Over ons

Slachtofferhulp Nederland biedt praktische, juridische en psychosociale ondersteuning aan slachtoffers van een vermoedelijk strafbaar feit, verkeersongeval of calamiteit en aan achterblijvers van suïcide en vermissingen. Daarnaast vertegenwoordigt Slachtofferhulp Nederland de belangen van slachtoffers in de maatschappij en stimuleert zij kennisontwikkeling op het gebied van slachtoffers en hulp aan slachtoffers en hun naasten. We helpen slachtoffers vandaag verder. Op het moment dat het slachtoffer dat wil, op een manier die bij het slachtoffer past.

Jaarlijks helpen we honderdduizenden slachtoffers. Steeds meer slachtoffers weten ons te vinden. Iedereen die iets overkomt, verdient de best denkbare hulp. Iedereen mag rekenen op onze gratis hulp.

Als werkgever streeft Slachtofferhulp Nederland ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We zoeken daarom naar een evenredige vertegenwoordiging in kennis, ervaring, leeftijd, geslacht en achtergrond.

TopWerkgever!

2022

Slachtofferhulp Nederland heeft in 2022 het certificaat van Top Werkgever behaald! Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland doen hun werk met plezier én ze zijn trots op hun werk. Word jij binnenkort ook zo’n tevreden collega?

Missie

Waarom we bestaan

​​​​​​​Elk slachtoffer wordt gehoord, dat is onze missie. Daarom staat Slachtofferhulp Nederland naast slachtoffers. Zodat zij vandaag verder kunnen.

Visie

Wat we willen zijn

Dichtbij en direct aanwezig zodra dat nodig is, dat is waar Slachtofferhulp Nederland voor staat. We ondersteunen je zo lang als nodig is en zo kort als kan. Wij bieden praktische, juridische en psychosociale ondersteuning geïntegreerd aan. Samenwerken met partners in onze netwerken is daarbij onmisbaar. Wij versterken jouw positie als slachtoffer en vertegenwoordigen je belangen. Vanuit onze kennis en deskundigheid zijn we een gids voor zowel jou als voor de mensen in jouw omgeving. Zodat slachtoffers en nabestaanden vandaag verder kunnen.