Zet jouw juridisch kennis in om slachtoffers te helpen

Na een strafbaar feit, (verkeers)ongeval, calamiteit of ramp spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden te maken met verschillende instanties. Het team Juridische Dienstverlening informeert slachtoffers over het strafproces en ondersteunt hen bij het uitvoeren van hun slachtofferrechten. Ook ondersteunen wij hen bij het verwerken van de gebeurtenis.

Ben jij onze nieuwe medemens?

Wat ga jij doen?

Na een ingrijpende gebeurtenis spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden met verschillende instanties te maken. Jij informeert slachtoffers over het strafproces en ondersteunt hen bij het uitvoeren van slachtofferrechten en de vergoeding van materiële of immateriële schade. Ook begeleid je slachtoffers tijdens het strafproces.

 

 

Wat bieden wij jou

Uitdagend, verantwoordelijk en afwisselende werk van maatschappelijk belang binnen een betrokken organisatie. Je krijgt een basistraining gesprekstechnieken en Nederlands recht (juridische procedures en slachtofferrechten) en leert hoe mensen kunnen reageren op ingrijpende gebeurtenissen. Tijdens je werk bieden wij voortdurend vervolgtrainingen aan waarin je meer kunt leren over onderwerpen als verkeer en/of hulpverlening aan kinderen. in een enthousiast en betrokken team van vrijwilligers. Jouw aanspreekpunt en sparringpartner is je teamleider.

Vrijwilligerswerk in 't kort

  • In jouw regio
  • Trainingen & opleidingen
  • Maatschappelijk betrokken werk
  • Werken in een leuk team
  • Gebruik je eigen ervaring
  • Onkostenvergoeding

Wat breng je mee?

Heb jij een luisterend oor en durf jij op te komen voor de belangen van slachtoffers? Herken jij jezelf in onderstaande eigenschappen, dan zijn wij op zoek naar jou!

  • Je bent 16 uur per week beschikbaar.
  • Je hebt een juridische achtergrond. (hbo of wo geschoold) en ruime werkervaring in het juridisch werkveld.
  • Door je inlevingsvermogen voelen mensen zich gezien en gehoord en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je beschikt over digitale vaardigheden; je kunt werken met een computer en bent bereid te leren werken in een nieuw programma.

 

Wij zoeken vrijwilligers!

Bekijk meer

Meer weten over het vrijwilligerswerk van onze Juridische dienstverlening? Bekijk dan de video.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over ons vrijwilligerswerk? Neem contact op met Brenda via vrijwilligerswerk@slachtofferhulp.nl.

Brenda
Recruiter