Sta slachtoffers bij om het dagelijks leven op te pakken

Na een strafbaar feit, (verkeers)ongeval, calamiteit of ramp spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden te maken met verschillende instanties. Ze kunnen lichamelijke, financiële, juridische, psychische en sociale klachten hebben door wat hen overkomen is. Het team Algemene Dienstverlening helpt slachtoffers om hun leven weer op te pakken. Met jouw luisterend oor en praktisch advies kun je hét verschil maken voor mensen die net iets ingrijpends hebben meegemaakt.

Ben jij onze nieuwe medemens?

Wat ga je doen?

Na een ingrijpende gebeurtenis spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden met verschillende instanties te maken. Je hebt namens Slachtofferhulp Nederland persoonlijk contact met slachtoffers. Je bekijkt welke hulp ze nodig hebben en biedt emotionele en praktische ondersteuning. Soms is één gesprek voldoende, soms heeft iemand meer ondersteuning nodig. Zo nodig verwijs je door voor vervolghulp.

Wat bieden wij jou?

Uitdagend, verantwoordelijk en afwisselende werk van maatschappelijk belang binnen een betrokken organisatie. Je krijgt een basistraining gesprekstechnieken en Nederlands recht (juridische procedures en slachtofferrechten) en leert hoe mensen kunnen reageren op ingrijpende gebeurtenissen. Tijdens je werk bieden wij voortdurend vervolgtrainingen aan waarin je meer kunt leren over onderwerpen als verkeer en/of hulpverlening aan kinderen. in een enthousiast en betrokken team van vrijwilligers. Jouw aanspreekpunt en sparringpartner is je teamleider.

Vrijwilligerswerk in ‘t kort

  • In jouw regio
  • Trainingen & opleidingen 
  • Maatschappelijk betrokken werk
  • Werken in een leuk team
  • Gebruik je eigen ervaring
  • Onkostenvergoeding

Wat breng je mee?

Heb jij een natuurlijke belangstelling voor je medemens, veel geduld en kun jij goed luisteren? Herken jij jezelf ook in onderstaande eigenschappen, dan zijn wij op zoek naar jou!

  • Je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar.
  • Door je inlevingsvermogen voelen mensen zich gezien en gehoord.
  • Je bent praktisch ingesteld en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je beschikt over digitale vaardigheden; je kunt werken met een computer en bent bereid te leren werken in een nieuw programma.

Wij zoeken vrijwilligers!

Bekijk meer

Meer weten over ons vrijwilligerswerk Algemene dienstverlening? Bekijk dan de video.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over ons vrijwilligerswerk? Neem contact op met Brenda via vrijwilligerswerk@slachtofferhulp.nl.

Brenda
Recruiter