Hulp aan slachtoffers start met jouw luisterend oor

Slachtofferhulp Nederland zoekt vrijwilligers in de omgeving van Alkmaar, Almelo, Amersfoort, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam en Zwolle.

Team: Actieve Benadering

Maak het verschil voor slachtoffers en nabestaanden
Slachtofferhulp Nederland is op zoek naar vrijwilligers die het eerste contact met slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen verzorgen. Met jouw luisterend oor en praktisch advies kun je hét verschil maken voor mensen die net iets ingrijpends hebben meegemaakt. 

Word vrijwilliger eerste slachtoffercontact 
Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij ons terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning (zoals hulp bij het aanvragen van schadevergoeding) en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpen wij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder. 

Dit wordt jouw werk 
Na een ingrijpende gebeurtenis spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen met verschillende instanties te maken. Jij legt namens Slachtofferhulp Nederland het eerste telefonische contact met slachtoffers. Je biedt een luisterend oor en bespreekt welke hulp nodig is. Het kan zijn dat een telefonisch gesprek met jou voldoende is. Zo nodig verwijs je door.

Wat breng je mee? 

 • Jouw natuurlijke belangstelling voor je medemens, waardoor je goed kunt luisteren.
 • Door je inlevingsvermogen voelen mensen zich gezien en gehoord.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je beschikt over digitale vaardigheden; je kunt werken met een computer en bent bereid te leren werken in een nieuw programma.

Hoeveel tijd vragen we van je?
Om de beste ondersteuning te kunnen bieden, vragen wij een minimale beschikbaarheid van 6-8 uur per week, op vaste dagdelen. In je eerste weken volg je een leertraject van 8 tot 12 uur per week bij de Slachtofferhulp Academie.

Hier doe je het voor
Je doet betekenisvol werk: je maakt hét verschil voor iemand in een kwetsbare en moeilijke periode. Natuurlijk helpen wij je om dit werk goed te kunnen doen: 

 • Speciaal voor jou als nieuwe medewerker staat er een leertraject klaar. Dit inwerktraject volg je online, klassikaal en op de werkvloer.
 • Je krijgt begeleiding van ervaren collega’s.
 • Je werkt samen in een hecht team en kunt altijd terugvallen op je collega’s.

Goed werkgeverschap
Slachtofferhulp Nederland gaat voor goed werkgeverschap. Daarom zorgen we voor: 

 • Goede trainingen, bijscholing en informatie over nieuwe inzichten.
 • Een goede verzekering.
 • Onkosten- en reiskostenvergoeding.
 • De mogelijkheid om thuis te werken. 

Heb je vragen?
App of bel met Brenda Prins, Recruiter Slachtofferhulp Nederland op 06-24673120 of mail naar vrijwilliger@slachtofferhulp.nl.

Dit gebeurt er na je sollicitatie 

 • We nemen altijd contact met je op, telefonisch of per e-mail.
 • Als werkgever streeft Slachtofferhulp Nederland naar een evenredige vertegenwoordiging in kennis, ervaring, leeftijd, geslacht en achtergrond. 
 • Als je bij ons komt werken, vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij regelen de aanvraag van de VOG.
Solliciteer
Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op X Deel op LinkedIn Deel op Google Plus Afdrukken Tip een vriend(in)
Titel: Hulp aan slachtoffers start met jouw luisterend oor
District: Landelijk
Locatie: Op kantoor of vanuit huis
Uren per week: 6 tot 8 uur per week
Dienstverband: Vrijwilliger, team Actieve Benadering