Contentmanager

Over ons 
Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers en nabestaanden na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij ons terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning (zoals hulp bij het aanvragen van schadevergoeding) en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpen wij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder. Kom jij ons team in Utrecht versterken? 
 
Hoe help jij onze slachtoffers  
Als contentmanager binnen de afdeling Innovatie kijk je verder dan de dag van morgen. Je bent bezig met de vraag: hoe kunnen we méér slachtoffers bereiken en nog beter helpen? De afdeling Innovatie is verantwoordelijk voor het laten aansluiten van de (nieuwe) persoonlijke en online dienstverlening op de behoefte van verschillende doelgroepen van slachtoffers, helpers en professionals. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het realiseren van onze doelstellingen voor online dienstverlening en de uitvoering van campagnes die bijdragen aan een zo groot mogelijk bereik van Slachtofferhulp Nederland in de maatschappij. De afdeling bestaat uit de teams Intake, Vervolghulp en Partners. De cliëntreis staat centraal. 
 
Het werk dat je gaat doen is uitdagend én relevant. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat slachtoffers en hun naasten, op de manier die bij hen past, gebruik kunnen maken van onze dienstverlening en hierdoor de draad weer kunnen oppakken. 

Wat ga je doen? 
Als contentmanager binnen de afdeling Innovatie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, organiseren, beheren, ordenen en evalueren van de (digitale) content voor de slachtoffers en andere externe en interne stakeholders. Bij team Intake draag je samen met je collega’s zorg voor een optimaal eerste (online) contact tussen slachtoffers en de organisatie en goede doorverwijzing naar vervolgdienstverlening of samenwerkingspartners.   

Je verzamelt informatie over de verschillende doelgroepen voor optimale vindbaarheid en het gebruik van de aangeboden content en de waarde hiervan voor de doelgroep(en) en analyseert deze. Je adviseert en initieert op basis hiervan aanpassingen en doorontwikkeling van de gebruikte communicatiekanalen. 

 
Wat breng je mee? 

 • Je hebt een relevante opleiding op Hbo-niveau (communicatie of marketing, aangevuld met relevante trainingen/cursussen);  
 • Je bent een senior contentmanager met minimaal vijf jaar relevante ervaring; 
 • Je hebt ervaring met werken volgens contentcyclus (planning, ontwikkeling, beheer, distributie, evaluatie, behoud) en multichannel content productie en het onderkennen van trends en ontwikkelingen hierin; 
 • Kennis van relevante CMS tools; 
 • Kennis van ontwikkeling, beheer en toepassing metadata (taxonomieën, voorkeurslijsten en thesauri); 
 • Basiskennis van analysetools (zoals SEO, SEA en Google Analytics) t.b.v. contentanalyse;
 • Je bent een gesprekspartner voor verschillende niveaus binnen de organisatie; een verbinder die ook nee durft te zeggen; 
 • Je bent analytisch en leergierig. 

 
Wat bieden wij jou? 
Een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende baan van maatschappelijk belang bij een betrokken organisatie. Met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief. 
De cao Sociaal Werk is van toepassing. Je krijgt onder andere een: 

 • Contract voor bepaalde tijd voor 1  jaar, met zicht op verlenging; 
 • Individueel keuzebudget, hierdoor heb je de keuze om de 26 bovenwettelijke uren, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering om te zetten naar geld, scholing of vrije tijd; 
 • Opleidingsmogelijkheden via Slachtofferhulp Academie; 
 • Individueel loopbaanbudget; 
 • NS-Business Card (2e klasse) voor zakelijke reizen; 
 • Mobiele telefoon en Chromebook en mogelijkheid om deels thuis te werken. 

 
Heb je nog vragen? 
Neem dan contact op met Merel Cabell, hoofd Innovatie via m.cabell@slachtofferhulp.nl 
 
Om bij ons te mogen werken moet je in het bezit zijn van een VOG zonder bezwaar. De aanvraag regelen wij en de kosten kun je declareren. 

Als werkgever streeft Slachtofferhulp Nederland naar een evenredige vertegenwoordiging in kennis, ervaring, leeftijd, geslacht en achtergrond.  

Solliciteer
Deel in jouw netwerk
Titel: Contentmanager
Regio: Landelijk
Locatie: Utrecht
Uren per week: 32 tot 36 uur per week
Opleidingsniveau: HBO
Dienstverband: Bepaalde tijd met zicht op verlenging
Salarisniveau bij 36 uur: € 2.956 - € 4.358 (schaal 9)
Deadline: 30-11-2022
Powered by Emply